Задържаха шофьора на камиона-убиец за 72 часа

Задържаха шофьора на камиона-убиец за 72 часа

Задържаха със заповед за 72 часа шофьорът на камиона - убиец Иван Червенков, предизвикал тежката верижна катастрофа край село Градево, община Симитли на 24 септември. Това съобщи Елка Атанасова от Окръжна прокуратура – Благоевград.

Срещу Червенков е повдигнато обвинение за причиняването на смърт по непредпазливост на 5 души и причиняването на тежки телесни повреди на 9 души, в следствие на неспазване правилата за движение.

В рамките на тези 72 часа ще бъде внесено и искане за налагане на мярка задържане под стража. Червенков бе изписан вчера от благоевградската болница в добро физическо състояние, като под полицейска охрана бе закаран директно в районното полицейско управление за разпит.

Все още не е изготвено и заключението на техническата експертиза на автомобилите, с което са се ангажирали експертите от София. Заедно с Червенков бе изписан и още един от тежко пострадалите от катастрофата - Илия Каръков. 37 - годишният Илия Каръков от Банско бе с тежка черепно - мозъчни травма. През спешното отделение е преминала и 23 - годишната му съпруга - Марияна, която се отърва само с тежък психически шок.

В тежко състояние остава само една от жертвите на катастрофата, настанена в благоевградската болница, съобщиха от неврохирургичното отделение. В момента още 3 души, пострадали при инцидента са на лечение и в Разлог. По - тежко пострадалите са транспортирани за института в Пирогов, където се извършва лечение.

Катастрофата край село Градево е най - тежкия пътен инцидент станал на територията на Югозапада. Товарен камион „Щаер”, управляван от 34 - годишния Иван Червенков връхлетя върху две леки коли и се вряза в самосвал.

При инцидента загинаха 5 души, а пострадаха повече от 10 - тина. Най - вероятната причина за инцидента остава претоварване на автомобил и отказ на спирачната система.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати