Кметът на Банско откри нова детска група в ОДЗ Здравец

Георги Икономов

Нова детска група с капацитет 24 деца беше открита в ОДЗ Здравец в град Банско. Лентата прерязаха кметът на общината Георги Икономов и заместник – кметът Ивайло Мацурев.

С хляб и мед бяха посрещнати представителите на община Банско. Възпитаниците на детското заведение изнесоха кратка тържествена програма, с която приятно изненадаха гостите.

Георги Икономов

В обръщение към персонала, родителите и малчуганите Георги Икономов каза: „ Откриването на тази детска група е едно от радостните събития, с които отбелязваме празника на нашия град“. Той отбеляза радостната тенденция към постепенно увеличаване на броя на децата в общината.

Планирано е изграждането на второ детско заведение в новия квартал на Банско. Забавянето на проекта за втора детска градина е наложило спешна реконструкция на таванско помещение на ОДЗ Здравец и откриването на допълнителна група.

Таксата за посещаване на забавачка в Банско е 20 лева, което я прави една от най-ниските в страната. Всички останали разходи на детското заведение се дофинансират за сметка на общината, с цел стимулиране на младите семейства.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати