bansko.net»Новини от Банско»Летище Пирин ще подпомогне ски туризма в Банско

Летище Пирин ще подпомогне ски туризма в Банско

Mariane
Mariane
Новак
2k
Летище

Туристическата индустрия в Пиринския край ще получи силен тласък за развитие, след като бъде построено летище Пирин. Бъдещото летище трябва да започне работа още през 2015 година.

Главен инвеститор на съоръжението ще бъде „Health and wellness“ АД, акционер в които е Корпоративна търговска банка. Летището ще бъде построено от инженерингова компания „Шраплан“.

Разрешителното за строеж на летището на фаза одобрен идеен проект трябва да бъде готово до 30 октомври, след което могат да започнат и строителните дейности. Съоръжението ще бъде изградено на мястото на бивше военно летище край град Гоце Делчев.

Общата площ на бъдещото летище е 874 680 квадратни метра, в т.ч. една писта с дължина 2100 метра и ширина 25 метра и пътнически терминал. Капацитетът на летище Пирин ще бъде около 3000 полета годишно или близо 100 000 души.

Очаква се новото летище де бъде в състояние да обслужва както чартърни полети, които да задоволят нуждите на туроператорите от Пиринския край, така и граждански полети.

Собственик на летище Пирин ще бъде компанията Бромак инвест, която е сключила предварителен договор с инвеститорите за закупуване на обекта. Стойността на сделката е 8.6 милиона евро без ДДС.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати