Алберто Томба открива ски сезона в Банско

MarianaMariana
Новак
2k
Алберто Томба открива ски сезона в Банско

Алберто Томба ще открие официално ски сезон 2013/2014 година в банско. Церемонията ще се състои на 14 декември, пет дни преди 47-ия рожден ден на ски легендата. Томба ще се спусне по пистата, която от 2003 година носи неговото име.

Компания на 3-кратния олимпийски и 2-кратния световен шампион ще направят още няколко известни скиори. Редом до Ла Бомба ще застане Марк Жирардели, който местните вече смятат за наполовина банскалия.

Алберто Томба открива ски сезона в Банско

Най-добрият български скиор за всички времена – Петър Попангелов, също ще участва в празненствата за новия ски сезон.

Очаква се в Банско да пристигне и феноменалния Люк Лафан, който освен носител на Световната купа по ски за 1997 година е и победител в автомобилната надпревара рали Дакар 2006.

Участието си в празниците е потвърдил и ски легендата Юре Козил, който се отказа от активна състезателна дейност през 2006 година.

Откриването на активния ски сезон в Банско по традиция е съпроводено с много атрактивни надпревари и игри. По традиция публиката ще има възможност да се включи в състезание със ски-легендите „Победи шампионите“.

Голямата изненада на вечерта, която община Банско са приготвили, е надпреварата „Търсачи на съкровища“. Ключовете на чисто нов автомобил ще бъдат заровени в снега и късметлията, който ги открие, ще го спечели.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати