Гранд Арена Банско глези гости с изискани ястия

Кемпински Банско

Гостите на "Кемпински Гранд Арена" в Банско ще останат пленени от ароматните изкушения, които 5-звездният хотел ще им предложи в рамките на седмицата на италианската кухня.

Кулинарното събитие ще се проведе от 22-и до 30 ноември, а мястото е ресторант „Кове Прима“ в Гранд Арена. Менюто е поверено в ръцете на главния готвач на ресторанта Франческо Калоре.

Кемпински Банско

Франческо обещава да изненада приятно гурме любителите с богато меню от традиционни италиански деликатеси, гарнирани с бели трюфели. „Мисля, че всеки трябва да ги опита поне веднъж в живота си и си радвам, че аз и моят екип ще дадем тази възможност на гостите на хотела“.

Менюто ще включва ароматни предястия, паста и няколко неустоими основни ястия. За ордьовър ще може да избирате между Фондю с бели Алба трюфели или Алба телешко карпачо.

Основното меню ще включва Телешки скалопини, Ризото с пармезан, Талиатели ала Албезе и др. За десерт ще бъде поднесен ванилов сладолед, гарниран с бели трюфели.

Най-качествените бели трюфели се добиват в италианския регион Пиемонт. Те се събират само от средата на октомври до края на ноември и се намират много трудно.

Безценните кулинарни изкушения не се поддават на култивиране, което обяснява и космически високата им цена.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати