bansko.net»Новини от Банско»Банско в топ 6 на световните курорти

Банско в топ 6 на световните курорти

Admin
Admin
Новак
5k
Банско в топ 6 на световните курорти

Банско се нареди в топ 6 на зимните курорти. Това писа вчера авторитетният вестник "Гардиън", цитирайки бившия британски шампион по сноуборд Крис Морган.

Според Морган този спорт непрекъснато се развива и вече настига по популярност ските. Официалната статистика показва, че 12 млн. души всяка година отиват на зимна ваканция, за да се спускат с дъската, се казва още в статията на "Гардиън".

Сноубордистите не държат на големите курорти. Те оценяват и малките, които обаче инвестират в съответните писти, обяснява Морган.

Изброяват се "шестте скрити съкровища" за любителите на сноуборда, които са известни като най-подходящи за този спорт. Според "Гардиън" едно от тях е именно Банско. Като предимства на българския град се посочват ниските цени и това, че там е запазена красивата природа. За друг сериозен коз на курорта се счита и обилният сняг.

"Гардиън" препоръчва на читателите си още механите и многобройните снек-барове в Банско.

Изброяват се имената на клубовете, където кипи нощният живот в градчето. Вестникът не пести похвали и пише, че природата в района на Банско е по-добра от повечето френски курорти.

Другите 5 топ места за любителите на сноуборда са Силврета Нова в Австрия, Сен Фоа във Франция, Кикинг Хорс в Канада, Аркалис в Андора и Багейра Берет в Испания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати