Най-бързият скиор в света идва в Банско

Скиори

Най-бързият скиор на планетата италианецът Симоне Оригоне ще пристигне в град Банско за 13-ото издание на Международния фестивал на планинарския филм. Събитието ще се проведе от 20-и до 24-и ноември в зимната столица на Балканите.

В рамките на фестивала ще бъдат прожектирани общо 110 ленти на режисьори от 22 страни, които ще покажат кинематография от световна класа. Най-добрите ленти от екстремното кино ще се състезават за голямата награда на фестивала.

Скиори

Филмите ще бъдат оценявани от авторитетно жури, съставено от полския режисьор Дариуш Залуски, италианеца Виничио Стефанело, журналистът Камен Алипием и продуцентът Александър Донев.

С голямо нетърпение и интерес се очаква лекцията на Симоне Орегоне. Орегоне държи световният рекорд за най-висока скорост при ски спускане – 251.4 километра в час.

Сред останалите специални гости на фестивала се открояват имената на екстремната швейцарска сноубордистка Жералдин Фаснахт, както и на австриецът Петер Хабелер, който е партнирал на Райнхолд Меснер при първото безкислородно изкачване на връх Еверест.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати