Жителите на Банско, Разлог и Добринище: Стига сте ни лъгали!

Протести

Жителите на общините Банско, Разлог и Добринище се канят да блокират главен път Е-79 в района на град Симитли днес, 11 ноември, от 16 часа. Повод за недоволството на пиринци е поредното отлагане за неопределено време на изпълнението на протест Пирин.

Гражданските протести са под надслов: „ Стига сте ни лъгали! Искаме развитие на Пиринския край“. Митингът е организиран от Инициативен комитет Банско и Инициативен комитет за развитие на Разлог.

Исканията на протестиращите са няколко. Първо, пиринци настояват правителството на Пламен Орешарски да завърши започнатата процедура по промяна на плана за управление на Национален парк Пирин в рамките на 10 дни.

Само чрез актуализация на плана за управление на Пирин ще се даде възможност на концесионерът на ски зоната в Банско Юлен АД да пристъпи към изграждането на втора кабинкова линия в планината. Това ще е стъпка в посока намаляване на безкрайните опашки пред лифтовете в разгара на активния ски сезон.

Второ, протестиращите настояват правителството да приеме предложението на община Разлог за реализация на проект Кулиното.

Проект Кулиното предвижда развитие на ски зона Добринище и е част от проекта Pirin Circle. Местните жители са убедени, че само така ще бъдат разкрити нови работни места и младите хора няма да напускат родните си места в търсене на работа и реализация.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати