Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Цените на имотите в Банско удариха дъното

Цените на имотите в Банско удариха дъното

10 Януари 2014, 12:59
Mariane
Mariane
Новак
2k
Банско

Цените на имотите в Банско удариха абсолютното дъно според брокери. Кратък преглед на офертите за продажба на недвижима собственост в курортния град ще ви накара сериозно да се замислите за инвестиция в Банско. Вече има оферти за продажба на двустайни апартаменти на цена от 16 000 лева.

Близо 60 са офертите за апартаменти, които се предлагат на цена под 16 000 лева. Това прави цената на квадратен метър приблизително три пъти по-ниска от тази на апартамент в приличен квартал в София. Подобни цени не са достатъчни дори да покрият строителните разходи за жилището, но инвеститорите се стремят да минимизират загубите.

Банско

Преди няколко години в Банско се наблюдаваше на бум на търсенето на жилища основно от страна на англичани и ирландци, което доведе до повишаване на цените на апартаментите в курорта и до много ново строителство.

Последва рязък спад в търсенето, който доведе до срив на цените, който се затвърди и през последните две години. В момента приятен тристаен апартамент в Зимната столица на Балканите може да се намери за и за 16 000 евро и за 120 000 евро. Разбира се втората оферта е за луксозно жилище в комплекс от затворен тип.

Цените на двустайните апартаменти в курорта варират от 13 900 евро за маломерен двустаен на петия етаж до 72 980 евро за луксозен двустаен дом. Въпреки атрактивните цени близо 600 апартаменти в Банско все още търсят своя нов собственик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати