Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Очевидци: Смъртта на скиора не е нещастен случай

Очевидци: Смъртта на скиора не е нещастен случай

05 Февруари 2014, 10:53
Mariane
Mariane
Новак
2k
Писта в Банско

Смъртта на 46-годишния бизнесмен от Павликени Атанас Александров, който почина след удар в стълб на оръдие за изкуствен сняг, потресе любителите на зимните спортове в курорта Банско. Според свидетели на трагедията смъртта на скиора не е нещастен случай.

Ваня Везенкова е станала пряк свидетел на нещастието. Везенкова се е возила на лифта за пистата под Платото във въпросния ден. Докато се е возила, дамата видяла мъж, който се спуска по пистата. Секунди по-късно скиорът пада в една от дупките около стълбовете на съоръженията за изкуствен сняг и с голяма скорост се ударя в стълба на оръдието.

Писта в Банско

По времето на инцидента нито този стълб, нито който и да било от останалите стълбове по пистите в курорта не са били обезопасени от т.нар. шалтета, които имат за цел да омекотят евентуален удар в тях.

Атанас Александров е прекарал близо 20 минути в дупката преди спасителните екипи да му се притекат на помощ. Никой от преминаващите скиори не го е забелязал на дъното на дупката.

Скиори, които са на почивка в Банско, разказват, че служители на концесионера на ски-зоната Юлен АД се започнали ударно да обезопасяват съоръженията и да запълват дупките около тях близо час след фаталния инцидент.

Действията им са заснети от туристите. Редица любителски клипове в интернет потвърждават, че поставянето на омекотители и запълването на опасните дупки около стълбовете е станало едва след смъртта на Атанас Александров.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати