Кметът на Банско ще открие форум в Брюксел

MarianaMariana
Новак
2k
Георги Икономов

Градоначалникът на Банско Георги Икономов пътува днес за Брюксел. Утре кметът на курортния град ще открие форум в Европейския парламент на тема: За устойчивото развитие на планинските региони в Европа 2014–2020 година.

Дебатът се организира по инициатива на Европейската народна партия (ЕНП). Домакини на събитието са българските евродепутати Владимир Уручев и Мария Габриел, както и председателят на Европейската асоциация на избраните представители на планинските региони Карлос Пинто.

Георги Икономов

В рамките на форума ще бъдат обсъдени две главни теми – Състояние и предизвикателства пред планинските райони и Европейски действия за подобряване на ситуацията в планинските райони.

Кметът на Банско има нелеката задача да открие дебата. Освен приветствие към участниците, Георги Икономов ще представи състоянието и предизвикателствата, пред които са изправени планинските райони в България.

Надеждата на всички участници във форума е дебатите да не останат само в сферата на разговорите, а да се намерят конкретни решения на предизвикателства и проблемите, пред които се изправят хората от планинските райони в България.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати