Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Цените на имотите в Банско продължават да падат

Цените на имотите в Банско продължават да падат

12 Май 2014, 10:10
Mariane
Mariane
Новак
2k
Ново строителство в Банско

Първият пазар, която беше засегнат от имотната криза в България, беше този на ваканционни имоти и селски къщи. Постепенното му възстановяване започна още в края на 2011 година, но темповете са доста бавни и колебливи.

От началото на годината се наблюдава леко раздвижване на имотния пазар, но въпреки увеличението в броя на сключените сделки, средната цена на имотите е намаляла.

Ново строителство в Банско

По данни на Бългериен Пропъртис за първите три месеца на годината средната цена на продадените апартаменти в Банско е около 370 евро за квадратен метър, което реално е спад от 2.6 процента спрямо предходното тримесечие.

Подобна е тенденцията и в останалите родни ски курорти. Средната цена на квадратен метър на апартамент в Пампорово също е около 370 евро. Най-скъпо се търгуват имотите в Боровец, където квадратният метър струва средно 630 евро.

Основни купувачи на пазара на ваканционни имоти продължават да бъдат руските граждани. Данните на българските имотни агенции сочат, че предпочитан от братушките зимен курорт си остава Банско, докато в Боровец имотите се купуват предимно от българи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вали
Вали
12.05.2014 13:58
Тъкмо сега е време за купуване. Скоро ще тръгнат нагоре. Предприемчивите купуват, когато са ниски. За да могат после да се възползват от предимството.
1
0