Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Изписаха всички малчугани, натровили се в Банско

Изписаха всички малчугани, натровили се в Банско

02 Юни 2014, 12:08
Mariane
Mariane
Новак
2k
Деца, родители и лекар

Всички деца, които се натровиха докато бяха на зелено училище в Банско, са изписани в добро състояние от болницата в Разлог. Дванадесет деца бяха приети в МБАЛ-Разлог със симптоми на хранително отравяне и оплаквания от болки в стомаха, повръщане, разстройство и температура навръх Деня на детето.

Шест от децата бяха приети за лечение в инфекциозното отделение на болницата. Състоянието на малките пациенти е било овладяно и всички деца са били освободени за домашно лечение в късните следобедни часове на вчерашния ден.

Третокласниците от 145 Основно училище в София са били настанени в хотел Божур в Банско миналия петък. Съботният ден минал без произшествия. Малчуганите вечеряли кебапчета и салата, както и пасти за десерт. Часове по-късно част от децата започнали за есе оплакват от гадене и неразположение.

Все още не е ясна причината за неразположението на децата. Според специалисти децата може да са пили вода от чешмата в Банско, където се прави профилактика на водопроводната мрежа, да са се заразили с вирус или да са станали жертва на бактериално хранително натравяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати