bansko.net»Новини от Банско»Хлорирана вода вероятно е поболяла децата

Хлорирана вода вероятно е поболяла децата

Mariana
Mariana
Новак
2k
Лабораторни проби

Все още не може да се каже с категоричност каква е причината дванадесет деца, пристигнали на зелено училище в Банско, да получат симптоми на хранително натравяне и да се наложи да бъдат транспортирани до болницата в Разлог.

Дузина малчугани от 145-о Основно училище в София бяха приети за кратко в инфекциозното отделение на разложката болница със съмнения за хранително натравяне или стомашен вирус.

Лабораторни проби

Състоянието на всички пострадали беше бързо овладяно и последните пациенти бяха изписани неделя следобед. Със случая с натровените деца се зае Областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните (ОД на БАБХ).

На място бяха изпратени два екипа, които взеха проби от храната, водата и персонала. Резултатите от пробите предстои да станат ясни утре.

По думите на директора на ОД на БАБХ - Благоевград Михаил Бащевелов е твърде вероятно малчуганите да се поболяли от хлорираната вода. В хотела е имало още една група деца, които са вечеряли същото като пострадалите, но те не са получили неразположение.

В момента в Банско се извършва ремонт на водопровода и канализацията. Във връзка с ремонтните дейности е започнало хлориране на водата. Домакините са поставили предупредителни табели, че не бива да се консумира вода от чешмата и се доставили бутилки със минерална вода по стаите, но може някои от малчуганите да са пренебрегнали предупрежденията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати