Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Утре стартира Банско Опера Фест 2014

Утре стартира Банско Опера Фест 2014

28 Август 2014, 15:05
Mariane
Mariane
Новак
2k
Опера в Банско

Утре стартира петото издание на Банско Опера Фест. За пореден път почитателите на операта и балетното изкуство ще могат да се насладят на класическа музика и балет, при това напълно безплатно.

Фестивалът на операта в Банско ще започне утре с изпълнение на класическата балетна постановка Жизел, по музика на Адолф Адам. Солистите на балета към Държавната опера в Русе ще пленят сърцата на публиката с танца си, по хореография на доайена на българския балет Петър Луканов.

Опера в Банско

Съботният ден е посветен на операта. От 11.30 часа на откритата сцена на площад Никола Вапцаров в Банско Камерна опера - Благоевград ще представи своя съвременен прочит на постановката Бастиен и Бастиена на Моцарт.

По-късно същия ден Калуди Калудов, Димитрина Райчева, Александър Курнев, Даниела Дякова, Иайло Джуров, Георги Мокриев и други изтъкнати солисти на Държавната опера в Русе ще поставят Трубадур на Джузепе Верди.

Банско Опера фест се организира от община Банско, Монте Мюзик и Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и се радва на широк зрителски интерес. Тази година събитието се организира в подкрепа на кандидатурата на София и район Югозападен за Европейска столица на културата 2019.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати