bansko.net»Новини от Добърско»Приключи ремонта на пътя за Добърско

Приключи ремонта на пътя за Добърско

Mariane
Mariane
Новак
2k
Пътя за Добърско

Участък от пътя село Горно Драглище - село Добърско е с нов асфалт и почистени канавки, след като завърши рехабилитацията на път BLG 1192 Баня – Добърско.

Местното население и туристите се радват на комфортен и безопасен пътно-транспортен достъп до село Добърско, известно с черквата Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат и изографисаното в нея изображение на Иисус Христос в космически кораб.

Пътя за Добърско

Подобрената инфраструктура има за цел да подобри условията за живот, удобството и безопасността на движението за населението в община Разлог.

Рехабилитацията на пътя е извършена със средства от бюджета на община Разлог. Подобреното качество на инфраструктурата и респективно услугите в селските райони, оказват положително влияние, както върху жизнения стандарт, така и върху конкурентоспособността на селата в общината, коментира кметът на община Разлог Красимир Герчев.

Село Добърско се утвърди като предпочитана туристическа дестинация в България и ежедневно по пътя към селото пътуват освен местните хора още десетки автомобили и автобуси.

Подобрената общинската инфраструктура ще доведе до увеличаване възможностите за използване на природните дадености за развитието на туризма и достъпа до църквата Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат, която е част от 100-те национални туристически обекта.

Развитието на туризма на територията на общината също изисква изграждане на пътни връзки, осигуряващи достъп до места за туризъм, категоричен е инженер Герчев.

Пътната мрежа в община Разлог има обща дължина 75.5 км, като 35 км от тях са от републиканската пътна мрежа – второкласна и третокласна, а 40.5 км са общински пътища.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати