Приключи междуучилищното състезание по канадска борба

Канадска борба

В Банско се проведе първото междуучилищно състезание по канадска борба. Участие в надпреварата взеха възпитаници на учебните заведения в Банско и Разлог. Турнирът беше организират от световният шампион по канадска борба Димитър Юлев, федерацията по канадска борба и кафе-бар Лидо.

Младежите се състезаваха в две категории – юноши до 75 килограма и юноши над 75 килограма. Състезателите се бореха и с лява, и с дясна ръка.

Канадска борба

Победител на лява ръка в категорията до 75 килограма стана Костадин Лефтеров от Професионалната лесотехническа гимназия Никола Вапцаров. Второ място спечели Методи Кадев, а трети се класира Георги Ядков – и двамата възпитаници на Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм Алеко Константинов.

Победител на дясна ръка в същата категория стана съученикът им Християн Малаков. Второто място спечели Костадин Лефтеров, а бронзът стана притежание на Георги Златев от Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско.

В по-тежката категория победител и на лява, и на дясна ръка стана Борис Събев от Професионалната гимназия Алеко Константинов. Сребърен медал на дясна ръка и бронзов медал на лява ръка спечели възпитаникът на Професионалната лесотехническа гимназия Георги Руменкин.

Сребърен медал на лява ръка взе Лазар Кузманин от Професионалната гимназия по електроника и енергетика, а съученикът му Антон Петров спечели бронза в състезанието за дясна ръка.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати