bansko.net»Новини от Банско»Двама чужденци ще са част от журито на Банско филм фест

Двама чужденци ще са част от журито на Банско филм фест

Admin
Admin
Новак
5k
Филмова Лента

Между 25 и 30 ноември ще се проведе 14-тото издание на Банско филм фест. Известни представители на екстремните и зимните спортове отново ще бъдат част от журито.

Председател на международното жури тази година ще бъде полякината Моника Рогожинска, която е президент на полската версия на Клуба на изследователите.

Другият чуждестранен член на журито е Жозеф Пекен – италиански режисьор и директор на студия за документални филм Docfilm.

В програмата на Банско филм фест ще вземат участие над 120 филма от 28 страни и 5 континента.

Зрителите ще има имат възможност да видя заглавия, които са премиерни за България, италианска филмова програма, както и панорама с филми на режисьора Милан Огнянов. Прожекциите ще бъдат в три зали на фестивалния център.

Банско филм фест е първият фестивал, в чиято програма има специален панел за деца и младежи BanskofilmfestKIDS. Той ще включва филми за деца и младежи, както и конкурс за рисунка на тема Защо обичам планината? .

В програмата на фестивала е заложена презентация и работна група на тема Живот на природоизследовател.

Участниците ще могат да научат много интересни факти за изучаваните животни и дори сами ще могат да влязат в роля на изследователи благодарение на импровизирано полево приключение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати