Затвориха част от писта Томба в Банско

Писта Томба

Част от ски писта Томба в Банско е затворена и няма да може да се използва от днес, съобщи маркетинг директорът на ски зоната в Банско Иван Обрейков, предава БТА.

Причина за затварянето на ски пистата е подготовката за изграждането на трибуните за зрители и на палатките за състезателите и гостите но дългоочаквания старт от Световната купа за жени.

Писта Томба

На 27, 28 февруари и 1 март курортният град ще бъде домакин на сурпергигантския слалом и алпийската комбинация при дамите.

Подготовката на пистата за състезанието ще започни до два дни. Стартът ѝ ще бъде в района на междинната станция на четириседалковия лифт Бъндеришка поляна-Тодорка.

Родният курорт вече четири пъти е бил домакин на състезания за Световната купа. За последно през 2011-2012 г в Банско бяха организирани стартове при мъжете и при жените.

Въпреки затварянето на част от писта Томба, скиорите са добри дошли в Банско, където условията за ски са много добри, заяви Обрейков. Всички съоръжения и писти работят, а снежната покривка в района на Бъндеришка поляна достига 220 см.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати