Спасеният сноубордист: Чух за лавина, но не съм бил аз

Скиор лавина

Столичанинът, предизвикал лавина под връх Тодорка, каза пред репортери, че не е виновен за инцидента – просто бил паднал и си ударил брадичката. 39-годишният мъж беше пометен от снежната стихия вчера минути след 12.30 часа.

Свидетели на инцидента стават трима туристи от Великобритания, които в това време се возят в лифта. Те сигнализират за пострадал от лавина скиор и към мястото на инцидента веднага се отправят два спасителни екипа.

Скиор лавина

Планинарите са затруднени от лошото време в планината – мъгла, вятър със скорост 5-7 метра в секунда и повишена лавинна опасност. Въпреки предизвикателствата те успяват да намерят пострадалия и да го свалят до Спешния център.

Подведени от информацията за пострадал скиор планинските спасители продължават още два часа да претърсват местността за други пострадали. В това време видимо неадекватният столичанин е прегледан и изписан за домашно лечение.

Поредният любител на адреналина, който с лекомислието си рискува собствения си живот и този на планинските спасители, се отърва само с леки контузии в областта на главата и гръдния кош.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати