Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Величия на джаза се включват в тазгодишния Банско джаз фест

Величия на джаза се включват в тазгодишния Банско джаз фест

28 Март 2015, 11:34
Антония Р.
Антония Р.
Новак
1k
Величия на джаза се включват в тазгодишния Банско джаз фест

Камелия Тодорова, Васил Петров, Йълдъз Ибрахимова и ред други звезди от родната и световна джаз сцена ще се включат на тазгодишния Банско джаз фест, който ще се проведе от 7 до 13 август.

През първия фестивален ден на площад Никола Вапцаров концерт ще има Весела Нейнски заедно с Биг бенд Благоевград. След тях ще се изявят представители на няколко националности, обединени под общото име Носталгия.

Заедно ще свирят музиканти от България, Румъния, Италия и Словения. Първата фестивална вечер ще бъде завършена от Асид Фолк Файв и МЕЙ и Лолас квартет.

На 8 август на джаз сцената ще излязат Камелия Тодорова, Васил Петров и Шели Берг трио. Концертът ще завърши с изпълнение на британците Мънго Джери блус бенд.

В третата фестивална вечер на сцената ще се представят изпълнители от България, САЩ, швейцарците Силван Цинг трио и германците от The Jazzbones.

Концертът на 10 август ще бъде открит от Весела Морова и Данадалунда бенд, а веднага след тях ще се представят Клезмафор от Полша, Рон от Италия и Джем Стейшън от съседна Сърбия.

На 11 август почитателите на джаз музиката ще имат възможността да слушат изпълненията на Балаж Бади - квартет от Унгария, а след тях ще пее Йълдъз Ибрахимова заедно с Биг бенд Отлите на джаза.

На 12 август ще се изявят Лесни Зверж от Чехия, Монти Александър трио от САЩ и холандците Анжела Ван и Джаз Кънекшън.

Фестивалът ще бъде закрит с изпънелия на Дейвид Хелбок - трио от Австрия, Снежен Бухал от Колумбия и Инкогнито от Великобритания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати