Банско празнува Освобождението си с 5-дневни тържества

Банско

На 5 октомври в Банско ще отпразнува 103 години от освобождението си от турско робство. Тази година обаче тържествата около събитието ще започнат още от 1 октомври.

На 1 октомври в Музиеен комплекс – Банско от 17 часа ще се открие изложбата Те ни завещаха Свобода и Вяра. Час по-късно в читалище Никола Вапцаров ще бъде представен спектакълът Мурови стебла с авторски фолклорни песни на стария диалект в Банско.

Следващият ден ще се организира състезание Аз пиша грамотно в Начално училище Паисий Хилендарски. От 17.30 часа деца и възрастни ще могат да гледат мюзикъла Грозното пате, като за малчуганите входът ще е безплатен.

На 3 октомври от 10.30 часа на стадиона в курортния град ще се проведат няколко състезания с награди. За 4 октомври Музеен комплекс – Банско обявява вход свободен за всички посетители.

Кулминацията на тържествата ще се състои на 5 октомври. От 9 часа ще бъде изнесена празнична литургия в църквата Света Троица. В 10 часа ще бъдат поднесени цветя и венци на паметните плочи на загиналите.

По-късно малчуганите от града ще се включат в риболовния турнир Детето риболовец без дрога, който ще се проведе на язовир Белизмата.

Празненствата ще завършат с концерт на централния площад, в който ще участват Тони Димитрова и местни фолклорни групи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати