bansko.net»Новини от Банско»В Банско продават на търг имотите на англичанин

В Банско продават на търг имотите на англичанин

Mariane
Mariane
Новак
2k
Банско през зимата

Един от първите чуждестранни инвеститори, купили имоти в Банско, е на път да се прости с тях. Съдия-изпълнител е обявил на търг 6 магазина и 4 имота, сред които сгради за нощувка, спортни развлечения, собственост на англичанина Гулдеш Ричард Халикери.

Халикери ще се прости с апетитната си собственост в местността Асаница в курортния град, както и с шестте си магазина, които формално са собственост на управляваната от него компания Килдър ски канстракшън.

Първоначалната тръжна стойност на магазините надхвърля 200 000 лева. Успоредно с тържната процедура за продажба на магазините ще се проведе и търг за сградите, като само едното от зданията е с начална цена от 559 000 лева.

Паметливи банскалии припомнят, че англичанинът бе сред първите чужденци, които пристигнаха в курорта и вложиха средства в апартаменти и сгради по време на строителния бум. Именно въпросният строителен бум довел до обезценяване на имотите, а оттам и до невъзможност Халикери да обслужва дълговете си към банки и частни лица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
станислав петлов
станислав петлов
24.01.2016 13:33
алчен гъз кръв сере!!!!!!!!!!!
1
0