Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Община Банско участва в големите изложения в София и Белград

Община Банско участва в големите изложения в София и Белград

22 Февруари 2016, 16:00
Общинска администрация -
Общинска администрация -
Новак
218
Община Банско в Белград
Снимка: ANONYM

Община Банско показа силно присъствие в рамките на „Sajam Turizma”- най-голямото туристическо събитие в Сърбия, както и в цяла Югоизточна Европа, както и на международната туристическа борса „Ваканция&Спа експо“, която се проведе в София.

Двата специализирани форума за туристически услуги са с утвърдени традиции, като представителите на туристическия бранш от Банско имаха възможност да осъществят контакти с туроператори и туристически агенти от цял свят, както и директно с потребители на туристически услуги.

Туристическо Изложение
Снимка: ANONYM

Сръбското панаирно изложение „Sajam Turizma” може да се похвали, че само за изминалата година е било посетено от повече от 62 000 посетители, видели над 290 изложители от 53 държави. Тазгодишното издание на българското „Ваканция&Спа Експо“ бе тридесет и трето подред и бе проведено под патронажа на Министерството на туризма, като имаше над 380 участници.

Само за миналата година близо 20 хиляди сръбски и черногорски граждани са посетили курортния град, отбелязвайки ръст в сравнение с данните от 2014 г. Увеличен е и интересът от страна на вътрешния туристически пазар – 302 155 българи са предпочели Банско за почивка, в сравнение с 254 968 наши сънародници от 2014.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати