Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Напрежението около концесията в Банско расте

Напрежението около концесията в Банско расте

26 Февруари 2016, 11:21
Mariane
Mariane
Новак
2k
Георги Икономов
Снимка: ANONYM

Противоречивата информация относно становището на правителството относно концесионния договор в Банско и това дали липсата на консенсус относно построяването на втори лифт в курорта ще доведе до прекратяването на концесията са сред основните причини напрежението в Банско да продължава да расте.

Очаква се днес (26 февруари) делегация от Банско, обединена под името Коалиция За да останат хора в България да внесе в Министерски съвет протестно писмо с искане за построяване на втора кабинкова линия и разширяване на обхвата на ски зоната.

Георги Икономов
Снимка: ANONYM

Кметът на Банско Георги Икономов изрази надежда, че на срещата, която предстои да бъде организирана от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, ще надделее разумът и ще се постигне разбирателство и за Банско, и за региона, и за България.

Междувременно в друго писмо до премиера Борисов и министър Василева от проект Зелени закони и Коалиция За да остане природа в България настояват концесионният договор с фирма Юлен да бъде разтрогнат, заради извършени от концесионера нарушения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Тодор Драганов
Тодор Драганов
28.02.2016 09:48
Кой печели мили Банскалии?Е,да няма по-високи цени на друго място от Банско!!!Това не е ли печалба?Да ,но за шепа хора!!!А за банскалии всичко останало включително и въздуха от въглища, дърва, пелети,бензинови пари и т.н.
0
0
Banskoff
Banskoff
26.02.2016 23:10
В Банско всичко е измами, кражби, наркотици и проституция, просто искат да го направят зимния Слънчев бряг! Дори секретарката на общинската им избирателна комисия-Марги Кехайова е една от лидерките на практикуващите най-древната професия. Покрай нея половината мъже от Югозападна България са баджанаци!
0
0