Кметът на Банско поздрави ръководството на Защитените жилища за 10-ти рожден ден

Защитени жилища Банско
Снимка: ANONYM

Тържество за десетия рожден ден на Защитените жилища 1 и 2 се състоя в Банско.

Институцията, създадена за предоставяне на социална интеграция и пълноценен живот на лица със специални образователни потребности, тази година година отбеляза 10-годишен юбилей от своето създаване през 2006 година.

Специални гости на празника бяха кметът на община Банско – Георги Икономов и заместник-кметът по хуманитарните дейности Александър Мацурев.

Г. икономов
Снимка: ANONYM

В обръщението си към ръководителя на социалните звена в Община Банско - Мая Стоицева, и персонала на защитените жилища градоначалникът ги поздрави за юбилея: За всеки, който се е посветил на грижата на най-уязвимите, неотменно идват мигове на удовлетворение. Ето защо за мен е особена чест да поздравя всички Вас – педагози, социални работници и потребителите за Вашата годишнина, тази, в която се отбелязва 10 години от дейността на Защитените жилища. Вярвам, че всеки един, работил в тези социални заведения, е посветил дните си, любовта и професионализма си на благородната кауза да дарява шанс. Ние като общност сме длъжни да полагаме грижи за хората в неравностойно положение и аз изпитвам удовлетворение от постигнатото.

Кметът на Банско поздрави ръководството на Защитените жилища за 10-ти рожден ден
Снимка: ANONYM

Защитени жилища предоставят редица услуги, свързани с социалната рехабилитация и подпомагането на психо-социалното развитие на потребителите в заведението. В обстановка, най-близка до домашната, чрез активната грижа на екип от професионалисти потребителите на социалните услуги получават защита и съдействие при задоволяване на ежедневните грижи, подобряват своите умения за социални контакти, изграждат трудови навици, получават здравни и медицински грижи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати