В Банско почетоха Световния ден на Земята

В Банско почетоха Световния ден на Земята

Възпитаниците на всички учебни заведения в Банско отбелязаха Световния ден на Земята. По случай празника в СОУ Неофит Рилски бе организиран спортен празник под надслов Да играем заедно.

Дворът на училището се оказа недостатъчно голям, за да побере всички, които искаха да се включат в атрактивните надпревари по футбол, баскетбол, народна топка, теглене и скачане на въже и др.

В игрите се включиха и децата със специални образователни потребности. Някои ученици представиха свои творби, посветени на Земята.

В празненствата се включиха и децата от НУ Св. Паисий Хилендарски, които организираха Парад на домашните любимци. В седмицата, предхождаща празника, бяха проведени занимания по рисуване на асфалт, почистване на двора на училището и подготовка на различни презентации на тема опазване на околната среда.

И децата от ОУ Свети Климент Охридски в Добринище взеха участие в честванията. В рамките на три дни те почистваха местните екопътеки и исторически местности, а навръх самия празник направиха тематична изложба и раздадоха грамоти на най-активните ученици.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати