Община Банско почете учителите пенсионери

Учители пенсионери в банско
Снимка: ANONYM

За поредна година пенсионираните учители от община Банско се събраха на коктейл по повод Денят на българската писменост и култура - 24 май. Както всяка година, той им бе даден от кмета Георги Икономов в знак на уважение и благодарност за положения дългогодишен труд в сферата на образованието.

Гост на мероприятието бе заместник кметът Александър Мацурев. Той приветства присъстващите и прочете поздравителен адрес от името на градоначалника:

Днес повече от всеки друг ден благодарим на вас - българските учители. Вие сте хората, посветили битието си на мисията да проправят път и откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения. Градили сте личности.

Пенсионери в Банско
Снимка: ANONYM

Прекланям се пред вашите усилия, желая ви крепко здраве и нека винаги ни водят напред заветните думи: Върви народе възродени, към светли бъднини върви… – бе част от обръщението на Икономов към гостите на коктейла.

Те бяха поздравени също и от най–малките самодейци към читалище Никола Вапцаров, които изпълниха песни и стихове, посветени на благородната учителска професия и светлия празник.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати