Банско отбеляза Деня на славянската писменост с празничен концерт

24 май в банско
Снимка: ANONYM

По случай най-българския празник 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, в Банско се състоя празничен концерт Напред, науката е слънце. Той бе организиран от община Банско и Читалище Никола Вапцаров.

Тържественото честване започна с химна Върви, народе възродени и изнасяне на знамената на учебните заведения. В него взеха участие самодейни състави към читалището и ученици от всички училища в града.

24 май в банско
Снимка: ANONYM

Гости на мероприятието бяха ръководството на община Банско. Кметът Георги Икономов поздрави дейците на българското образование, култура и просвета, както и всички жители на Банско.

Днес празнуваме най-светлия празник на духовността, писмеността и просветата. 24 май не е просто поредният официален празник, а денят, в който всички българи се прекланяме пред славата на българското слово и отдаваме почит и уважение, пред духовния си елит.

Г. икономов
Снимка: ANONYM

Прекланям се пред усилията на всички учители, просветни и културни дейци. Бъдете здрави и продължавайте да следвате заветите на братята Кирил и Методий.

Скъпи деца, обичайте, ценете и пазете родния български език. Той е езикът на вашите майки и деди, каза в обръщението си към гражданите Икономов.

Традиционно градоначалникът връчи грамоти за заслуги в образованието и културата на изявени ученици, учители и културни дейци.

В знак на признателност към тях ръководството на местната администрация бе организирала празничен коктейл.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати