bansko.net»Новини от Банско»Ски зоната в Банско трябва да бъде разширена

Ски зоната в Банско трябва да бъде разширена

Admin
Admin
Новак
5k
Ски зоната в Банско трябва да бъде разширена

В свое интервю Георги Икономов, депутат от ГЕРБ за област Благоевград и бивш председател на ОбС Банско говори за проблемите на курорта Банско и пътищата за тяхното разрешаване.

Изключително важно е построяването на втори кабинков лифт, което ще намали опашките от изчакващи скиори и ще поема по бързо потокът от туристи. Това е свързано и с разширяването на ски зоната към Църна могила. А общата дължина на пистите ще стане около сто километра.

Но за да се осъществи всичко това, е необходимо всички институции да работят заедно. Ще трябва да се промени и плана на Национален парк Пирин. Тук обаче еколозите възразяват, въпреки, че кметът Александър Краваров каза, че за всяко отсечено дърво ще бъдат засадени по две.

До сега концесионерът на пистите и съоръженията фирма "Юлен" се грижи добре за опазването на природата и нейното възстановяване. А и ние обявихме също развитието на ски зона Банско, Добринище и Кулиното като наш приоритет.

И още, трябва да се организира обща кампания за реклама на курортите, а не всеки да рекламира собствения си хотел или заведение. Усилията на всички заедно, могат да доведат до желаните резултати за туризма в Банско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати