Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Фестивалното лято в Банско стартира с Летните театрални празници

Фестивалното лято в Банско стартира с Летните театрални празници

15 Юни 2016, 08:56
Общинска администрация -
Общинска администрация -
Новак
218
Фестивали в Банско
Снимка: ANONYM

Поредно лято, фокусът на житейската динамика слиза от пистите на Пирин и се загнездва в сърцето на Банско, където духовността празнува в цветове и ритми. Театър, музика, кино, опера - изкуството завладява възрожденския град и лятото се изпълва със смисъл.

Пъстроцветна гама от фестивали предлага Културната програма на курортния град във всеки един от топлите месеци на 2016 г. Летни театрални празници „На публиката с любов“, „Банско бийт фест“, „Лятна киномания под звездите”, Международен джаз фестивал, Банско опера фест, фестивал на балканската музика „Бохеми“, Банско филм фест – интересни, различни, уникални.

Начало на многообразието ще бъде дадено с празниците на изкуството на Мелпомена.

От първи юли читалище „Никола Вапцаров” отново дава сцена на Летните театрални празници, преминаващи под надслова „На публиката с любов”. Поредица от силни постановки очакват ценителите на театъра, за да потвърдят думите, че „Най-старият модел на чудото пак е човекът ”. Човекът публика, устремен към истината, мамен от разнопосочието на житейските кръстопъти, които слагат пореден кръст в душата му.

Едни от най–добрите театри ще разгърнат пред нас палитра от емоции. В шест поредни дни на сцената в Банско ще се качат най–известните артисти на България – Асен Блатечки, Георги Кадурин, Веселин Ранков, Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Александър Дойнов, Иван Юруков, Мариус Донкин, Милена Маркова – Маца и много други. Те ще представят с любов пред публиката постановките „Колко е важно да бъдеш сериозен“ – най– виртуозно забавната комедия на Оскар Уайлд - „Амадеус“, детския спектакъл „Рапунцел“, „Брак по принуда“, „Опасно за Живота“.

Летни празници в Банско
Снимка: ANONYM

Емоциите, предизвикани от пиесите, ще оставят следа и ще предизвикат размисъл. Театърът ни прошепва странните кодове и тайните на разгадаването им, изправя ни пред модели на подражание и отрицание. Кара ни да плачем и да се смеем. В това е неговата сила. Да пречиства своята публика и да я прави по-добра, по-състрадателна и по- духовна.

Заповядайте и се насладете и вие на калейдоскопа от емоции, които лятно Банско е подготвил за Вас!

Билети за постановките могат да се закупят на касата на читалище „Никола Вапцаров” от 22.06.2016 г. на символичната цена от 5 лева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати