Bansko.net»Новини от региона»Новини от Белица»Първият сняг изненада мецаните в Белица

Първият сняг изненада мецаните в Белица

29 Ноември 2016, 16:42
Mariane
Mariane
Новак
2k
Мечки в Белица

Ден преди Мечкинден подранилият първи сняг изненада обитателите на Парка за танцуващи мечки край Белица. Снежинките затрупаха изцяло парка точно ден преди да бъде затворен окончателно за посетители.

Според поверието на Андреевден мечките започват своя зимен сън и спят чак до Благовещение, което се отбелязва в края на март.

Обилният снеговалеж изненада неприятно не само мечките, но и служителите на единственото по рода си убежище. В продължение на часове пътят до парка не беше почистен.

Ниските температури и обилният снеговалеж обаче са добра новина за мечките, тъй като така ще изпаднат по-лесно в хибернация, обясни управителят на парка Димитър Иванов.

Всички мечки са били хранени правилно през цялата година, достигнали са нужното тегло и в момента само пет от тях са активни, но се очаква и те да заспят в близките няколко дни.

На разположение на животните има изкуствени хралупи, но все по-малко от тях разчитат на човешка помощ и тази година поне 16 от всички 26 обитатели сами са приготвили своите леговища.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати