Община Банско трудно събира данъци от британските граждани

Община Банско
Снимка: ANONYM

Община Банско среща големи трудности при събирането на местните данъци и такси от британските граждани, които притежават имоти в града. Това бе един от най-наболелите въпроси, които бяха обсъдени по време на станалата вече традиционна ежегодна среща на местните власти с представители на Британското посолство и туристическия бизнес.

Сумите, които поданиците на кралицата дължат на община Банско като данъци за имоти и такса смет, обикновено не са твърде високи, но с течение на времето се натрупват, а върху тях се начисляват и лихви.

Общинските власти срещат трудности, защото не могат да намерят британците на посочения от тях адрес и не могат да им доставят данъчното известие. Онези, които все пак са открити, без проблеми заплащат дължимите данъци.

Сред другите проблеми, които бяха обсъдени по време на срещата между местните власти и представителите на Британското консулство бе проблемът с наеманите от британците къщи, които след това биват отдавани под наем без да декларират в администрацията извършване на туристическа дейност, най-вероятно поради незнание.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати