Bansko.net»Новини от региона»Новини от Белица»Немски зъболекар лекува мечките в Белица

Немски зъболекар лекува мечките в Белица

13 Май 2008, 03:00
Admin
Admin
Новак
5k
Немски зъболекар лекува мечките в Белица

Немски зъболекар пристигна в Парка за танцуващи мечки в Белица, за да лекува зъбите на четириногите, каза ръководителят на групата, грижеща се за животните Васил Мадолев.

Д - р Марк Лузе е в България със съпругата си и ще остане до 16 май, за да отстрани проблемите по зъбите на бозайниците.

"Проблемът е, че всики мечки в парка са с изпилени зъби от предишните си собственици, което в момента се отразява на здравословното им състояние", казва Мадолев. За да се осъществи процедурата за лекуване, мечките се упояват с безопасни медикаменти, като самия процес на лечение трае около 4 - 5 пъти по - дълго отколкото при хората.

В Белица има 24 танцуващи мечки, като най - младите от тях са на 8, 13 и 15 годишна възраст. Всички останали са над 25 години. Най - старата е на 32 - години, чийто зъби вече няма да бъдат лекувани, защото това крие опасност за живота й. От парка поясниха, че животът на четириногите продължава до 30 максимум 40 години.

Първата мечка подложена на лечение на зъбите е в най - тежко състояние, защото има и тумор на венеца, който вероятно ще бъде опериран до месец.

Лечението на мечките е под формата на благотворителност, поясни още Мадолев.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати