Безплатни летни школи за децата в Банско

Деца

Вече са факт летните школи в Банско, които курортната община всяка година организира за най-малките жители на града и околните села.

За пета поредна година малчуганите ще могат да посещават безплантите летни занимални, като тази година от възможността ще се възползват над 700 ученици.

На разположение на учениците от Банско са школи по плуване, музика, изобразително изкуства, както и детската полицейска школа, които приемат децата по предварително изготвен график, съобразен с тяхната възраст и интереси.

Плувните школи ще са отворени в часовете преди обяд, както и всеки следобед от 16.00 до 18.00 часа.

От 29 юли малчуганите ще мога напълно безплатно да използват плувните басейни на хотел Регнум, както и този на минералния плаж в Добринище. На тяхно разположение ще има и инструктори по плуване.

Малчуганите от селата в околностите на Банско също ще могат да се възползват от програмата и да поплуват в басейна в Добринище, като за тях ще се осигури училищен транспорт.

Школата по изобразително и приложно изкуство ще се помещава в Начално училище Свети Паисий Хилендарски. Музикалната школа ще бъде ръководена от Марин Бърдарев.

От 19 юни до 14 юли полицейски служители ще водят детската академия, в рамките на която малчуганите ще се запознаят с правилата за движение и игра на пътя, както и за вредното въздействие на алкохола и наркотиците.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати