Заседание на ОбС Банско

Заседание на ОбС Банско

На 24 февруари Общинският съвет в Банско проведе редовно заседание, на което след дискусии бе приет проекто бюджета на общината за 2010 године. Той е в размер на 26 211 866 лева, като допълнително ще се обсъжда изразходването на капиталовите разходи, предвидени за селата в община Банско.

Владимир Колчагов бе избран за делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България и структурата му в Югозапада - СЮЗО. До сега мястото се заемаше от бившия председател на ОбС Банско и настоящ депутат Георги Икономов.

Не бе прието предложението за сформиране на ново звено в Общинска администрация – Банско, защото болшинството от съветниците изкацаха мнение, че по време на криза не е добре да се увеличава администрацията.

Закрита бе Комисията по селско и горско стопанство, защита сигурността на гражданите и опазване на околната среда и бе създадена нова – Комисия за контрол на изпълнението на решенията на Общински съвет – Банско. Предложението бе внесено от председателя Владимир Колчагов.

От клуба на инвалида и ветераните от войната бе поскано да им се осигури щатна бройка за обслужването на клуба, но молбата им не бе изпълнена.

Елена Янчовичина, съветник от ВМРО поиска да бъдат отпуснати средства за Спаска Митрова, но предложението не бе прието.

Необходимостта от изграждане на приют за кучета обосноваха съветниците от ГЕРБ и предложиха обшинската администрация да проучи възможностите за използването на общинска постройка, намираща се на територията на общината.

На заседанието на ОбС Банско бяха наградени изявени ученици от Професионалната гимназия по електроника и енергетика, а именно Михаела Билчова и Магдалена Кобакова. Наградите бяха връчени лично от председателят на ОбС Банско Владимир Колчагов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати