Филмомания превзема Банско

Филмомания превзема Банско

Лятна Филмомания превзема подножието на Пирин планина. От 26 до 29 юли Банско ще бъде задължителна спирка от ваканцията на стотици киномани, любители на екстремното и приключенско кино.

Лятната Филмомания под звездите ще предложи на посетителите си 13 филма. Всеки един от тях е посветен на вълнуващия живот на професионални търсачи на силни усещания.

Филмите са селектирани от програмата на Международния Банскофилмфест. Лятна Филмомания град Банско обещава да пренесе киноманите в непознати места от цял свят. Уникалните кадри са заснети на едни от най-красивите и труднодостъпни места на планетата.

Те ще пренесат зрителя от Мадагаскар до Алеутските острови, ще го изкачат до най-високия връх в Якутия и в целия Североизточен Сибир – пик Победа. Нощем пък ще пътешестват през лунните пейзажи на Юта до горите край тихоокеанското крайбрежие на американския Северозапад.

Старт на прожекциите ще бъде даден в 21:00 часа на площад Никола Вапцаров. Ако времето изневери на прогнозите и завали, е предвидено прожекциите да бъдат преместени в Голямата зала на читалището.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати