bansko.net»Новини от Банско»Временно забраняват автомобилите в част от маршрута Банско - х. Вихрен

Временно забраняват автомобилите в част от маршрута Банско - х. Вихрен

Кристина Черникова
Кристина Черникова
Новак
785
Хижа Вихрен

Община Банско информира всички свои граждани и гости на града, желаещи да посетят Пирин, че за периода от 04.08.2017 г. до 31.08.2017 г., се въвежда временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства в част от четвъртокласен общински път гр. Банско - х. Вихрен, от местност Шилигарника до хижа Вихрен. Забраната важи през посочения период за часовия интервал от 09:00 ч. до 16:00 ч. Забраната не се прилага за МПС със специален режим на движение.

Ограничението се налага предвид изключителната натовареност на пътния участък, създаваща реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и за възникване на пътнотранспортни произшествия.

На основание чл. 3, ал. 2 от Закона за движение по пътищата, пътният участък e сигнализиран със съответните пътни знаци, а именно: В1 – Забранено е влизането на пътни превозни средства след знака.

В местността Шилигарника са предвидени места за паркиране на автомобилите, като контролът за спазване на забраната ще бъде упражняван от органите на МВР и служители на Дирекция Национален парк Пирин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати