Банско с 4 медала от Държавното по биатлон

СК БАНСКО
Снимка: Община Банско

На 16 – 17.09.2017 г. на Белмекен се проведе Държавно първенство по биатлон за мъже и жени, което беше и пореднияt кръг за определяне на съставите на Нац. отбора по биатлон за Зимните олимпийски игри в Пьончан – Южна Корея.

Биотлонистите на СК БАНСКО и техния треньор Георги Джолев спечелиха 1 сребърен и 3 бронзови медала на провелото се Държавно първенство.

В спринта на 10 км за мъжете при изключителната конкуренция на Владимир Илиев, Красимир Анев, Николай Слепов от Русия, Михаил Клечоров – завоюва бронзов медал, а Димитър Парталов завоюва 5 място – на 8 сек.от третото място.

При жените на 7.5 км победителка бе Десислава Стоянова, 2-ро място за Дафинка Коева, 3-то Емилия Йорданова и 1 секунда не стигна на Даниела Кадева, която завоюва 4-то място.

СК БАНСКО
Снимка: Община Банско

Във втория ден от Държавното първенство – Михаил Клечоров отново взе бронзовия медал, а един погрешен изстрел на Димитър Парталов го лиши от сребърния медал и остана на 4-то място.

При жените Даниела Кадева завоюва бронзов медал, а Дафинка Коева се класира на 4-то място.

Преди батковците и каките от СК БАНСКО, най-малките биатлонисти от клуба с треньорите Елена Дурчова и Ирина Никулчина участваха в най-атрактивното Държавно първенство по биатлон на Боровец с над 100 деца.

СК БАНСКО
Снимка: Община Банско

В първото състезание на най-малките биатлонисти на СК БАНСКО, при момичета младша възраст Мария Денизова зае 6-то място, Сандра Воденичарова 10 място.

При момчетата Георги Кадев зае 6-то място, Георги Чакъров и останалите от отбора състезатели се класираха в първите 20.

От Летния календар на БФ Биатлон предстоят още 3 състезания в Троян и Боровец, в които треньорите от СК БАНСКО очакват още медали.

Треньорите на СК БАНСКО благодарят за изключителното доверие и финансова подкрепа на Общинското ръководство и кмета на Общ. Банско Георги Икономов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати