Сребро и бронз за алпийците от гимназия по туризъм Алеко Константинов

Сребро и бронз за алпийците от гимназия по туризъм Алеко Константинов
Снимка: ANONYM

С два медала за участие в Осмия национален ученически шампионат по ски алпийски дисциплини, проведен на 16.02.2018 г. в курортен комплекс Пампорово, се върнаха тримата ученици от Гимназия по туризъм Алеко Константинов. Достойното представяне на младежите Георги Янчовичин, Мирослав Попов и Дарян Жингов в състезанието е повод за гордост не само на училището, а и на град Банско.

Под ръководството на г-н Христо Янчовичин гимназистите за пръв път се включиха в националния шампионат, организиран от Българска асоциация Спорт за учащи - Пампорово АД – к.к. Пампорово, община Смолян, с финасовото съдействие на Министерството на младежта и спорта.

На ски писта Стенатa в оспорваната борба мериха сили 125 състезатели от над 25 училища от цяла България. По регламент на състезанието участниците бяха разпределени в шест възрастови групи от 6 до 18 годишна възраст. С участието си във втора възрастова група (14-18 години) нашите състезатели участваха и в двата манаша по трасе с 18 врати и денивелация 160 метра.

Сребро и бронз за алпийците от гимназия по туризъм Алеко Константинов
Снимка: ANONYM

Подготовката за състезанието, проведена многократно преди самото представяне бе увенчана с успех. Екипната работа треньор, състезател, отличната база в Ски зона Банско на фирма Юлен АД, където учениците на гимназията провеждат своето обучение в специалност Планински водач и любезното съдействие на Община Банско, даде своя плод.

Най-емоционалната част на шампионата бе раздаването на наградите. Сребърен медал за възрастова група (U-16) бе връчен на Георги Янчовичин, ученик от VIII клас. Бронзов медал спечели Мирослав Попов (U-18), ученик от XI клас. А престижното четвърто място бе завоювано от Дарян Жингов, също от XI клас.

Ръководството на училището поздравява своите възпитаници и им пожелава спортни успехи!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати