Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Банско вече е с капацитет до 30 души

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Банско
Снимка: ANONYM

Министерството на труда и социалната политика одобри искането на Община Банско за увеличаване на капацитета на социалните услуги, предоставяни в Центъра за социална рехабилитация и интеграция - гр. Банско от 15 на 30 души. Услугите включват консултации, терапия, различни видове обучение и рехабилитация, предоставяни от работещите там логопед, психолог, трудотерапевти, рехабилитатор и социален работник.

Защо е важно обществеността да е информирана за дейността на Центъра, коментира увеличението на капацитета кметът Георги Икономов. - Това е социална услуга на територията на община Банско, която предоставя достъп на всички граждани, независимо дали са деца или възрастни, независимо дали са с трайно увреждане или не, до услугите на логопед, психолог, рехабилитатор и социален работник.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Банско
Снимка: ANONYM

Важно е отново да подчертая, че работещите в Центъра професионалисти, предоставят своите умения не само на хората в неравностойно положение и тези с увреждания, макар че те имат най-голяма нужда от специализирана подкрепа. Всеки друг гражданин също може да се възползва от тези услуги – независимо дали става въпрос за дефект в говора при децата, за необходимостта от психологическа консултация или извършването на рехабилитация. За децата до 18 годишна възраст, както и за социално слабите лица, услугите за напълно безплатни, допълни той.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Банско
Снимка: ANONYM

Екипът на Центъра има за цел да подкрепя индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на лица с различни вид и степен на увреждане, както и подкрепа на хора от рискови групи чрез целенасочени дейности за интеграция и превенция на социалното изключване. Специалистите работят с убеждението, че всеки човек е в правото си да живее живота си пълноценно, достойно и независимо, помагайки им открият своите запазени ресурси.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати