Масово почистване на Банско

Масово почистване на Банско

Кметове върнаха добре изпитаната от соцвремето мярка "ленински съботник", за да се преборят с мръсотията в общините си. В Банско задължиха жителите на курорта да почистят улиците и тротоарите от боклуци за началото на зимния сезон. Кметът Александър Краваров издаде преди седмица специална заповед, с която нареди в събота и неделя местните хора да запретват ръкави и да лъснат планинското градче. "Сигурен съм, че няма да се наложи да глобяваме банскалии за пропуски в хигиената на селището. Почистването става по квартали. До края на месеца акцията по чистотата трябва да завърши успешно", заяви вчера пред "Стандарт" кметът на общината.

"Толкова трудодни сме дали преди 1989 година, че тези 6 дни сега ни се струват като детска играчка. Ще превърнем не само съботите, но и неделите в ленински", твърди шефът на сдружението на тукашните мъжкари "Петел пее" Михаил Белчински. Съгражданите му не се противят на кметската инициатива за по-чист и по-приветлив курорт. До 16 декември Банско трябва да лъсне, тъй като тогава откриват зимния сезон. Тогава ще гостуват много известни българи и чужденци, не трябва да се излагаме с мръсни улици, категорични са хората.

Междувременно от екоминистерството съобщиха, че от глоби за мръсотия са събрали 6 762 522 лв., като 80% от санкциите постъпват в общините.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати