Общински съвет - Банско сдаде публичните ВиК активи на Асоциацията

Общински съвет - Банско
Снимка: ANONYM

На проведеното заседание на Общински съвет Банско бе взето решение за предаване на публичните ВиК активи, собственост на община Банско, за управление от Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК – Благоевград ЕООД. В изпълнение на разпоредбите на Закона за водите асоциацията обединява активите на всички общини, а ВиК – Благоевград ЕООД оперира с тях.

Съветниците одобриха закупуването на дрегер апарат за нуждите на РУ Полиция – гр. Банско. Тестерът освен да измерва нивото на алкохол ще може да засича употребата на наркотични вещества с оглед на зачестилите случаи на шофиране в упоено състояние.

Общински съвет - Банско
Снимка: ANONYM

Гласуван бе Годишният план на дейностите през 2018 г. за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците на територията на община Банско. Планът е съгласуван с началника на Регионалното управление по образованието – г-н Ивайло Златанов и разпределя дейностите и задачите, свързани с осигуряването на подходяща физическа, психологическа и социална среда за развитието на децата и техните способности в съответствие с индивидуалните потребности. Извършване на оценка на риска от обучителни затруднения на децата на 5 и 6 годишна възраст, организиране на консултации, оказване на логопедична, педагогическа и психологическа подкрепа за преодоляване на трудностите в обучението, разработване на индивидуални учебни планове и програми за децата със специални образователни потребности са част от одобрените мерки за подкрепа на личностното развитие при подрастващите.

По предложение на кмета Георги Икономов съветниците дадоха своето съгласие за дофинансиране на участието на НУ Св. Паисий Хилендарски в международния турнир Математика без граници. Турнирът ще се проведе в гр. Несебър през месец юни, като учениците от училището ще участват с един отбор за математическа щафета и с един индивидуален участник. На турнира се очаква да се включат близо 1000 състезатели и 400 отбора от Австралия, Киргизстан, Виетнам, Иран, Нигерия и много други.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати