Закриване на работата на клубовете по превенция на наркоманиите в община Банско

Превенция на наркоманиите в община Банско
Снимка: ANONYM

На 18 юни 2018 г. ученици от гимназиите в Банско получиха грамоти за доброволческата си дейност по превенция на наркоманиите за учебната 2017-2018 година. Грамота получиха и Защитени жилища 3 и 4 в Банско за регулярните срещи по превенция на наркоманиите с ползвателите на социални услуги там.

Г-жа Мария Главчева - секретар на МКБППМН в Община Банско, на официална церемония в Посетителския информационен център, връчи грамоти на учениците в клубовете по превенция на наркоманиите от Професионалната гимназия по електроника и енергетика, Гимназията по туризъм и обитателите на Защитени жилища 3 и 4.

Официални гости на събитието бяха д-р Теменужка Любенова – председател на Общински съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) Благоевград и Магделена Рахова – секретар на ОбСНВ Благоевград, която от години работи с доброволците в клубовете по превенция на наркоманиите в Община Банско. Д-р Любенова развълнува присъстващите със своето обръщение към тях и ги изненада с малка книжка – подарък за всеки.

На срещата беше представена най-новата презентация на ОбСНВ Благоевград – Пуста младост: ни се с пари, милай мамо, не купува, която завършва с изпълнение на песента Пуста младост от младите наследници на фолклорна група Бански старчета, които лично присъстваха и изпълниха на живо още няколко песни – поздрав за всички присъстващи.

Събитието бе част от мероприятията по повод 26 юни – Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици, като по този начин и официално се закри работата на клубовете по превенция на наркоманиите в училищата в Община Банско за учебната 2017-2018 година. През лятото дейността в тази посока продължава с инициативата Клуб Лято без наркотици.

Превенция на наркоманиите в община Банско
Снимка: ANONYM

По-рано грамоти за доброволческата си дейност по превенция на наркоманиите за учебната 2017-2018 година получиха и учениците от НУ Св. Паисий Хилендарски – гр. Банско; СУ Неофит Рилски -гр. Банско, ОУ Св. св. Кирил и Методий – с. Места и ОУ Св. Климент Охриски – гр. Добринище.

Благодарим на всички за участието им в клубовете и активната им гражданска позиция по отношение превенцията на наркоманиите!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати