Поредна награда за пианистката Александра Полежанова

25.06.2018
Александра Полежанова

Отново заслужено признание за таланта и труда на Александра Полежанова и педагогическата дарба на преподавателката ѝ Марина Иванова

В края на миналата седмица в Пловдив се проведе Четиринадесетото издание на Националния фестивал на школите по изкуства. В оспорваната надпревара на деца от утвърдени музикални школи с десетилетни традиции се включи и представител на нашата Школа по пиано към Читалище Никола Вапцаров – 1984.

В конкурсната програма Александра Полежанова участва с произведения на Бетховен, Бах и Г. Арнаудов. Тя изсвири блестящо музикалните творби и респектира публика и жури със стил и техника. Изпълнението на младата пианистка от Банско ѝ донесе второ място на Националния фестивал и специална награда на председателя на читалище Христо Ботев гр. Пловдив.

Александра Полежанова

С това призово класиране Александра Полежанова завършва успешния си творчески сезон 2017-2018. Благодарение на вещото обучение на музикалния педагог Марина Иванова Александра се класира на призови места на всички национални и международни конкурси, в които взе участие тази година. Заедно с други деца от Школата по пиано, тя накара жури и организатори на класически музикални форуми в страната да заговорят за школата на Банско с уважение.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати