Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Кметът на Банско и зам.-министърът на културата откриха Банско Опера Фест

Кметът на Банско и зам.-министърът на културата откриха Банско Опера Фест

24 Август 2018, 09:47
Общинска администрация -
Общинска администрация -
Новак
218
Банско Опера Фест
Снимка: ANONYM

Фестивалът за оперна и класическа музика – Банско Опера Фест, започна своето девето издание. С разнообразна програма организаторите от Монте Мюзик привлякоха отново любителите на красивото изкуство.

Събитието започна с концерта Класиката среща АББА. Пред изпълненото площадно пространство Даниела и Юлия от дует Мания изпълниха най-популярните песни от репертоара на легендарните АББА, под прекрасния музикален съпровод на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора.

Дует Мания
Снимка: ANONYM

Специално за откриването на фестивала пристигна заместник-министърът на културата Румен Димитров. Заедно с кмета Георги Икономов те отправиха своите приветствия към феновете на оперното изкуство, към организаторите от Монте Мюзик, както и към музикантите от Старозагорската и Варненската опера.

Банско Опера Фест
Снимка: ANONYM

Звездите на небето над Банско са гостоприемни за всички музикални жанрове. Тук се чувстват еднакво добре класиката, джаза, съвременната поп музика и народната музика. Банско се доказа като космополитен град и наистина се превръщаме в лятна фестивална столица на Балканите.

Банско Опера Фест
Снимка: ANONYM

За мен е радостно отново да бъдем домакини на едно от най-красивите изкуства в историята на човечеството, а именно операта и класическата музика. Пожелавам на жителите и гостите на курорта прекрасни минути с нашия фестивал, каза градоначалникът от сцената на Банско Опера Фест.

Банско Опера Фест
Снимка: ANONYM

Ресорният заместник-министър изказа своето задоволство от присъствието си в планинския град. Преди да се включи в официалната церемония, той проведе работна среща с Икономов, на която обсъдиха силната културна политика на планинската община и възможностите за съдействие от страна на министерството за разширяване на културната политика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати