Изкуства и занаяти през почивните дни в Банско

Занаяти в Банско
Снимка: ANONYM

С демонстрация на изработване на сувенири от тъкани бе посветена петъчната вечер от Мария Кушлева - пазителка на стари бански обичаи. В съботния следобед гостите на курортния град се включиха в демонстрацията плетене на шушони от талантливата Сашка Коюва.

Песните на фолклорна група при читалище Светлина – село Кремен огласяваха сърцето на Банско.

Събития в Банско
Снимка: ANONYM

Във фоайето на втория етаж на Посетителския информационен център бе представена изложбата на Здравка Русева е под надслов ПОРТАЛИ, по едноименната авторска картина на художничката. Освен двете абстракции под това име в изложбата си авторката представя нови картини от своя творчески проект Багрите на три столетия, посветен на красотата и непреходността на старинната българска черга. И в тази експозиция художничката представя нова творба от своята запазената марка– нейните абстрактни розови божури, както и още много други интересни и красиви творби.

Изложби в Банско
Снимка: ANONYM

Здравка Русева има над 25 участия в изложби и артсъбития в страната и в чужбина, от които шест самостоятелни изложби. Пет от нейните авторски картини са отличени с престижни награди в Международни конкурси по живопис по време на Седмиците на изкуствата в Турция / 2017 г./, Италия /2017 г./ и Кипър /юли 2018 г./, както и на два международни артфестивала в Русия през 2018 г. - Международния фестивал АРТ – ПОЕЗИЯ и Международен фестивал на абстрактното изкуство.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати