СУ Неофит Рилски в Банско домакинства при обмен на добри практики

28.03.2018
СУ Неофит Рилски - гр. Банско

27-и март в СУ Неофит Рилски - гр. Банско премина под знака на езиковото състезание SPELLING BEE. Надпреварата бе оспорвана, а форматът динамичен. В късния следобед под ръководството на учителите си по чужд език- Н. Касапинова и Д. Попстоянова участниците премериха езиковите си възможности и подготовка.

28-и март бе още по-емоционален и динамичен. В училището гостуваха педагози от Дания, организирани от Сдружение Екосистем Юръп и директорът на училището Е. Барякова.

В поредица от часове бе направен обмен на добри педагогически практики в областта на природните науки и гражданското образование.

СУ Неофит Рилски - гр. Банско

Гостите посетиха открит урок на гл. учител Здравка Кърпачева в ΙVА клас, като станаха свидетели на иноватино представяне на темата за здравословния живот. Урокът завърши с музикален поздрав към гостите от златните медалистки от фестивала Орфееви таланти - Николета Загорчина, Ивана и Ивона Малчови.

СУ Неофит Рилски - гр. Банско

Междучасието събра ученици от всички възрасти при раздаването на наградите от преминалото езиково състезание. Датските учители с радост се включиха в тържеството, като лично връчиха наградите на класираните ученици.

Последният учебен час за учениците от VΙА бе запомнящо се различен, защото техни преподаватели бяха гостите с помощта на професионалния превод на г-жа Н. Касапинова. Знанията, получени в часовете на г-жа Лидия Мицина, и новият модел, демонстриран от гостите, превърнаха заниманието по Човекът и природата в истинско предизвикателство за шестокласниците.

СУ Неофит Рилски - гр. Банско

Обменът завърши със съвместен занимателен урок между учителите от СУ СУ Неофит Рилски и датските им колеги. Акцентът бе поставен върху връзката между съвременното училище и природосъобразното живеене.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати