Bansko.net»Форум»Събития и Съобщения»Фотоконкурс за автентична носия Бабината ракла

Фотоконкурс за автентична носия Бабината ракла

  • 11.05.11 03:04#1Борис ДимитровБорис ДимитровНовакРегистрация: 11.05.11Град: -Отговори: -Фотоконкурс за автентична носия Бабината раклаПриятели и почитатели на българското!

    Конкурсът "Бабината ракла", организиран от Балканфолк ООД вече месец се радва на огромен интерес в интернет пространството. На страницата ни във Фейсбук вече протича изключително интересна надпревара - с много страсти, коментари и най-вече с усмихнати хора в красиви български носии!

    Борбата е наистина оспорвана, но тук, за разлика от повечето конкурси по света и у нас няма да прочетете или видите нищо негативно в стила на грозното ежедневие - конкурсът се превърна в една красива среща на безценни носии и вещи от миналото, на толкова много разнообразни знания за нашия фолклор - за богатството на бита, за шарените и необятни граници на традиционното ни изкуство, за различните диалекти дори!

    За наша голяма радост, родолюбиви българи и чужденци почитатели на нашия фолклор от всички краища на страната и света откликнаха на нашата инициатива и с ентусиазъм и гордост се включиха в този любопитен и много шарен конкурс.

    Може би хубавите пролетни празници през изтеклите два месеца са оставили нашата инициатива в страни от погледа и на други будни почитатели на фолклора ни. Все още не са представени всички краища на България и сме уверени, че и там са скътани безценните носии на вашите баби и дядовци...

    Споделете ги с нас и нашите приятели, за които малката ни изложба е истински празник за очите и душата!

    Все още можете да се включите с ваши снимки - срокът е 24 май 2011 г., а за любимата си носия можете да гласувате и до 31 май 2011 г.

    Трите снимки събрали най-много гласове (Харесвания) ще получат награди.

    Гласува се с "Харесва ми" в специално създадената галерия за конкурса във Фейсбук страницата на ателието за народни носии.

    На всеки участник спечелил награда Студентски ансамбъл "Зорница" с ръководител Емил Генов подарява по 2 билета за своя 30 годишен юбилеен концерт в зала 1 на НДК на 11 юни 2011 г.

    Вижте на картата дали е публикуван костюм и от вашия край!

    http://www.balkanfolk.com/bg/news.php?id=258

    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest