Изложба-биопазар организира община Банско

Биопродукти

Община Банско, съвместно с Българска асоциация „Биопродукти“, канят биопроизводители от цялата страна на организиран биопазар в планинския курортен град. Инициативата ще се проведе паралелно с Международния летен джаз фестивал – Банско 2013.

Пет поредни дни – от 8 до 13 август фермери и производители от цялата страна ще могат са покажат производството си на организирания биопазар. Участие могат да вземат всички регистрирани биопроизводители.

Семинар, на който са поканени всички местни биопроизводители, ще бъде проведен на 9 август в Банско. Форумът се провежда под патронажа на кмета на града – Георги Икономов.

Очаква се специално за събитието да пристигнат представители на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), както и експерти от Световния фонд за защита на дивата природа (WWF).

Организаторите на събитието обещават, че щандовете на биофермерите ще изобилстват от биопродукти - сладка, сокове, кашкавали, ядки, луканки, вино, сирене, мед – въобще всичко родно, произведено по еколофично чист начин в България.

По думите на Албена Симеонова, биопроизводител и член на управителния съвет на Асоциация „Биопродукти“: „Това е най-добрият начин честата екологична българска продукция да достигне до крайните производители, като се избегне изкуственото завишаване на цените на биопродуктите от страна на прекупвачи“.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати